За нова опасна мода сред подрастващите - никотинови торбички, или т.н. снус, алармират униформените от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Това е легален никотинов продукт и поради това е леснодостъпен. Въпреки че е забранен за продажба на малолетни и непълнолетни, те намират начин да се сдобият с него и да си устройват състезания по издръжливост с идеята да бъдат интересни и харесвани от връстниците си, обясняват от полицията.

Това "забавление" може да бъде опасно. Трудно може да се определи дозата, която е извън възможностите за справяне на организма и често пъти това води до усложнения.

В областта вече има случаи на младежи стигнали до болнични заведения. Предозирането води до замайване, прилошаване, дезориентация, безтегловност, казва още от ОДМВР Велико Търново.

И отправят апел към родители, учители и търговци да проявяват повече отговорност и бдителност да разговарят с подрастващите и да им разясняват опасността от приема на снус, за която често пъти децата дори не подозират.