Пет коли изгоряха в бургаския жк "Изгрев" след умишлен палеж на едната от тях, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Снощи около 23.30 ч. в Пето Районно управление е получено съобщение за горящ джип "Фолксваген Туарег", паркиран зад бл. 160 в ж.к. "Изгрев". Автомобилът е ползван от 46-годишен бургазлия.

Възникналият пожар обхванал и намиращите се в съседство автомобили "Сеат" със софийска регистрация, "Ситроен" с бургаска регистрация, "Опел" със сливенска регистрация и "Пежо" с бургаска регистрация. Нанесени са материални щети и по апартамент, разположен на първия етаж, като е обгоряла PVC дограма, изгорели са две външни тела на климатични системи, а частично е обгоряла и изолацията на партерния и първия етаж.

Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и шестима огнеборци. Констатирано е, че джипът, от който е тръгнал огънят, е подпален. На покрива на фолксвагена е намерена туба с бензин

Стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Пето Районно управление - Бургас. Извършителят се издирва.