Районната прокуратура в Несебър образува досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди относно случая с насилие в дискотека в Слънчев бряг, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Инцидентът с туристи в заведение в курорта е възникнал около 04:50 ч. на 8 юли. До момента са свалени обяснения от тримата охранители, други служители, както и от клиентката на заведението, неутрализирана с помощни средства (белезници) заради агресивно поведение.

Иззети са записи от видеокамери, намиращи се в и около увеселителното заведение, както и на близки обекти с цел установяване самоличността на мъж с цивилно облекло, нанесъл няколко удара на клиентката. И на двете страни в конфликта са съставени полицейски предупредителни протоколи.

Пред Dir.bg говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева заяви, че самите охранители са подали сигнала на полицията, а видеото е запечатало момента преди да пристигнат органите на реда.

На кадрите, разпространени във Facebook, се вижда, че девойка лежи на земята по корем с белезници на ръцете зад гърба, мобилният й телефон е на парчета, а мъж със сиво горнище я удря и я рита в лицето. Около него има няколко охранители от фирма "Аркус".

В същото време на земята е повален и приятелят й, докато се опитва да й помогне. Охранителите не посягат на момичето, но единият от тях рита момчето, когато то се опитва да прикрие с тяло приятелката си.

Предстоят допълнителни полицейски действия под ръководството на Районна прокуратура - Несебър с цел изясняване на детайли по възникналия инцидент.