Системата видимо е сбъркана, ръководството на МВР видимо не си върши работата. Това обяви пред bTV депутатът от БСП Таско Ерменков, чийто апартамент в София е бил ограбен на 3 юли, докато семейството спи.

"От СДВР отчитат намаление на кражбите. Питам дали са намалели, защото ги разкриват или, защото хората вече не подават жалби. Когато на всеки 66-и зает в държавата един е полицай, не можем да спим спокойно в домовете си. Системата видимо е сбъркана, ръководството видимо не си върши работата – грабежи, убийства, катастрофи, бягат затворници, които после се самозастрелват, в центъра на София си позволява един гражданин да извади пистолет и да застреля друг гражданин, защото кучето му било вдигнало крак на магазина”, заяви народният представител.

По думите му не е нормално на оплакванията на хората от кражби по домовете полицията да излиза със съвети да си ги заключват по-добре вратите.

Таско Ерменков не изключва да има връзка между грабежа и неговата публикация във Фейсбук за замърсена вода в София, за която го разследват от началото на май тази година. Според него не е нормално подобно разследване да се бави толкова време.

Депутатът напомни, че се извинил за поста и също, че го пуснал, защото смята, че институциите за пореден път бездействат.