Нова анонимно изпратени аудиофайлове, чиято автентичност не е потвърдена, но в които отново се чува глас като на премиера Бойко Борисов. Те са пуснати отново през платформата Guerillamail както предишния, и изпратени до няколко медии. Сайтът "Афера"  съобщи, че са били изпратени на пощата им, а мeйлът e oзaглaвeн: "i tеzi sа fаlshivi :)"..А текста към записите е лаконичен: #Budeteprosti

"Корнела и Радев разправят, че си им гръб"

Единият аудиофайл, обознечен Valentin Zlatev call, с глас, наподобяващ този на Бойко Борисов, се чува:

"Оъъъъъхххх... Обличам се да отивам в Брюксел, че да вечерям с Урсула у тях, а ше закусвам с Шарл Мишел сабалем...

Е, кво да направим...

Еми... квото дал живота, ама с тия двамата Корнела и Радев... са големи сладури. И понеже навсякъде приказват, че ти си им основния гръб, хич не е приятелно, приятно....

Друго говорят, Валентин Василиевич, ама ако искаш утре вечер, ако си тука, мини да ме видиш.

Еее, когато ти е на кеф на тебе...

Но мисля, че между редовете ме разбра, особено за ... едната! Особено за едната!

Емии, хубаво беше да се чуе това. То ти го правиш в момента, така че...е хубаво да се чуват тия работи. Хъхъхъхъ /смях/

Сега насекъде разправят, че ти си зад нея, че ти си срещу...ама... просто ти казвам. Айде, кат се видиме, че говориме.

...Когат искаш, преди, след... Дет се вика, при мене все още е най-сигурно.

Айде.... Айде..."

Автентичността на записа не е потвърдена, но събитията, които се чуват в записите, дават податки за 5 февруари тази година. Тогава е съобщено, че премиерът ще има срещи с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел в Брюксел, както и за българо-японски форум..

На латиница като Valentin Zlatev се изписва името на бившия шеф на "Лукойл България", за който е известно, че се познава с премиера. Презимето му е Василев, а характерно за Русия е обръщението да е на собствено и на бащино име.

Наскоро от ГЕРБ обявиха, че Нинова се е срещала със Златев и хазартния бос Васил Божков, който е с куп обвинения и се укрива в Дубай. Лидерът на БСП и Валентин Златев отрекоха. Последните събития около бившия директор на "Лукойл България", извикан на разпит в прокуратурата преди седмица по делото срещу братя Бобокови, показват, че коментираната през годините близост между Борисов и Златев и закачките им за игрите на карти са вече минало.

Вторият запис е с название RR. В него отново се чува глас като на Бойко Борисов. В разговора се дават инструкции на неназовано лице. 

"Трябваше да те запишат камерите... Защо не отидеш в парламента? Там тръгнаха ли си? Я виж Севда! Ако трябва ги свикай, нещо да им кажеш за тоя бизнес форум и ти го изговори, че, нали, само вдига пушилка, както вчера си казал, нали, неподкрепата трае колко, няма и двайсет часа... И то, от тебе трябваше да прозвучи, че, въпреки вчерашния му тон и глупости, аз отново съм бил държавнически и съм те пратил, за да не се усети в инвеститорите, в японския бизнес, в хората, каквото и да било. Отново съм бил по-мъдрият! Ма, ти трябва да го изговориш това! Както вчера му чукна!

Значи довчера ни е подкрепял... Намери бързо повод!

Ако парламента...

Това искам да го чуя във вечерните новини! Че аз тръгвам сега да вечерям с Урсула...

Требва да му се подиграваме, да изглежда смешен!

Щото вчера от яростта си изговори всичките тея работи...

И аз вчера го казах. И ти може да си го използваш това... Ако не го направиш в парламента, нещо да отиде, Влади и Менда мисля, че са там, и Валери... Я ги виж и ми чукни само да ми кажеш. Айде, давай! Айде.", казва говорещият.

Среща с японския бизнес, която да е произвела събитие за медиите, имаше последно на 5 февруари т.г. Тогава на едно място се оказаха президентът Румен Радев и икономическият министър Емил Караниколов - макар държавният глава само ден по-рано да беше обявил, че сваля доверието си от правителството.

До момента коментар от страна на правителствената пресслужба или ГЕРБ за записите няма. По-ранният, за който отново се твърди, че е с Бойко Борисов, вече е обект на прокурорска проверка. Управляващите и премиерът обявиха за него, че става дума за монтаж.

За новите записи още не е ясно дали държавното обвинение ще разпореди проверка. Втората порция аудиофайлове също е пусната през платформата Guerillamail.

"Абсолютно цялото говорене е срещу нас и от тези изтекли записи се разбра защо -защото Бойко Борисов вижда най-голяма заплаха за политическото си съществуване при нас" - така депутатът от "БСП за България" Стоян Мирчев коментира пред БНР новите записи, за които се твърди, че са с участието на премиера.