Преди няколко седмици в дома на Камен и жена му Нина Тодоринова пристига ГДБОП, за да ги отведат на разпит. Каква е причината - не им казват, но загатват. "Казаха ни: "За фирма "Виндор Монтана". Аз си казах, че сигурно е нещо за Боби", разказва Камен Иванов пред NOVA.

С единствения обвиняем в разследването за "Хемус" - Борислав Колев, Камен се познава от около 7-8 години. И тогава, и сега Камен се занимава със строителство на частно. Колев пък му се представил като данъчен, но и му казал, че може да му намира работа в сферата на строителството.

"Един вид ми е бил като шеф по пътищата. Работил съм с него в Козлодуй за Околовръстното шосе. Интересуваше ме единствено да работя и да мога да си прехранвам семейството", добавя Иванов.

Преди две години Борислав отново потърсил Камен. Този път с ново предложение - да прехвърлят фирма на името на жена му.

"Тя не е направена от нас. Тя е на някого си, но фирмата е чиста. Така ми обясни. Нищо не сме давали като капитал. С това се е разправял Боби. Така говорихме с него, че като прехвърлим фирмата, жена ми трябва да ходи и да подписва договорите и аз му казах, че няма как да стане. Жена ми да не е бизнесменка", казва още Иванов.

Тогава Борислав намерил решение - жената на Камен да подпише пълномощно на друг човек, за да се разпорежда от името на фирма "Виндор Монтана" ЕООД.

"За да може този човек да подписва договорите. Не познавам този човек. Не сме го виждали. Даже като отидохме в Монтана на гарата и се чудихме кой е този човек. Четем в интернет, че е изтеглил 18-19 млн.", обяснява Камен Иванов.

"Не сме откривали банкови сметки. Никога не сме ходили в банка", добавя той.

До идването на ГДБОП в дома им, Камен твърди, че не подозирал нищо, защото при прехвърлянето Борислав му обещал, че ще му намери работа по строителството на "Хемус". Камен щял да може да води и свои работници, от които да печели. И това се случило.

"Бях пратил мои приятели и получавах комисионна. За участъка Мездра - Ребърково. Мислех, че тези пари са за тази магистрала. Надницата беше 55 лв., на момчетата им казах - 50 за вас 5 за мен", разказва Иванов.

Парите на работниците и печалбата на Камен се плащали от Борислав, твърди той. Относно милионите - и до днес мъжът на собственичката на фирма, през която се твърди, че са минали милиони, не може да си обясни как обвиняемият е попаднал в схемата.

"Едва ли са при него тези пари. Боби е подложка на някой си. Не на някои си", добавя той.

Сега Камен твърди, че се притеснява, защото, казва той - бил без вина виновен и то за милиони.