Крадец на банкова карта бе разкрит от служители от сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР - Бургас. Полицаите установиха извършителя на неправомерни транзакции в размер на 690 лв. и опити за подобни транзакции в размер на 2 500 лв., осъществени чрез използването на данни от банкова карта, собственост на 42 годишна бургазлийка. Крадецът е 25 годишния Т.Н. от Бургас, който намерил банковата карта в района на Младежкия дом и вместо да я предаде на надлежните органи, злоупотребил с нея, извършвайки залози в сайт за хазартни игри.

При извършено претърсване в дома на Т.Н. са намерени вещи и предмети, имащи отношение към осъщественото престъпление, както и банковата карта на потърпевшата. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа, като е образувано досъдебно производство.

Припомняме, че това е поредния случай, при който служители от сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР - Бургас са установили неправомерно ползване на чужди платежни инструменти. Подобни случаи бяха регистрирани в началото на годината, като тенденцията е неправомерните транзакции в интернет-пространството да се запазват, което предполага повишена активност на оперативните действия , извършвани от спец-служителите на сектор "Икономическа полиция".

ОДМВР - Бургас призовава граждани, потърпевши от подобен род неправомерни посегателства, да потърсят съдействие и да съобщят в сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР - Бургас, на адрес : ул. "Христо Ботев" № 46.