Нелегален търговец е заплашил и тръгнал да напада с брадва полицаи при проверка в хасковското село Брягово, съобщиха от  Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера униформени полицаи и служители на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са проверили сигнал за нерегламентирана търговска дейност, която 43-годишният мъж от селото упражнявал от дома си.

В двора на къщата му върху рафтове били намерени голямо количество хранителни и нехранителни продукти с цени върху тях. Открити са и 6400 къса безакцизни цигари.

Мъжът е признал, че ги продава, но след като разбрал, че ще бъде санкциониран, станал агресивен. Той започнал да заплашва проверяващите и тръгнал с брадва срещу тях. Последвало е задържането му до 24 часа по стартирало бързо производство.

Последно в региона нелегален търговски обект бе установен в димитровградското село Върбица. На 12 февруари т. г. полицаи, служители на Националната агенция по приходите и БАБХ влязоха в магазин на 47-годишна жителка на Димитровград и констатираха липса на фискално устройство и документ за регистрацията му.