Окръжният съд в Добрич определи мярка за неотклонение "задържане под стража" за 31-годишния М. Д., привлечен като обвиняем по досъдебно производство, за това, че на 7 март 2024 г. в градския парк на Добрич умишлено е умъртвил мъж от същия град, съобщават от съда.

В четвъртък в парка "Свети Георги", недалеч от детска площадка, бе намерено тялото на 56-годишен мъж. Беше оповестено, че са налица данни, че задържаният за убийството страда от психично заболяване. 

По време на гледане на мярката за неотклонение днес стана ясно, че обвиняемият е осъждан и друг е посягал върху хора. Затова и Окръжният съд в Добрич прецени, че начинът на извършване на престъпното посегателство предполага висока обществена опасност не само на деянието, но и на дееца. Има риск той да се укрие и да извърши престъпление

От събраните доказателства в периода от образуване на производството до предявяване на обвинението и внасяне на искането за "задържане под стража" може да се направи обосновано предположение относно съпричастността на обвиняемия към процесното деяние, допълват от съда. Срещу обвиняемия са налице данни по делото, че е извършвал и други посегателства против собствеността и личността на граждани и е бил осъждан, предава БТА.

С тези съображения съдът наложи мярката за неотклонение "задържане под стража". Определението на съда подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

По-рано днес на лобното място на жертвата десетки добричлии поднесоха цветя и запалиха свещ в знак на почит. Организаторът на бдението Венцислав Великов каза за медиите, че се борят за справедливо разследване.

"Настояваме виновният, независимо от документите, които има, да си понесе последствията. Това няма да върне човешкия живот, но трябва да има някаква превенция", посочи той.  

Събралите се днес хора поднесоха цветя и запалиха свещ в памет на починалия. Организаторът на бдението Венцислав Великов каза за медиите, че се борят за справедливо разследване.

Настояваме виновният, независимо от документите, които има, да си понесе последствията. Това няма да върне човешкия живот, но трябва да има някаква превенция, посочи той.