Видео, разпространено в социалните мрежи, на което побойник от Русе удря и тормози друго младо момче, карайки го да му целува краката в тоалетна на заведение, предизвика напрежение в крайдунавския град. Прокуратурата разследва случая.

Случаят е от април, но кадрите се появяват във Facebook преди по-малко от денонощие.

"Оставям това тук нека медиите си свършат работата ,писна ми вече от такива тарикати ,боклуци да бият много по слаби хора от тях ! Боклук ще целуваш сега в килиите краката на хората тоя бияча се казва Джан от град Русе", пише в социалната мрежа Милан Ангелов, който публикува и видеото.

Десетки недоволни се събраха пред блока на нападателя Джан, както го наричат във Facebook. За щастие, до ескалация на напрежението не се стигна, но кадрите възмутиха младите хора, които се обявиха против агресията. 

Пострадалият Иво Бонев разказа пред БНТ, че не познава нападателя си. По думите на Бонев и други потърпевши - поне 10 момчета, са бити от въпросния нападател.

"Случи се в средата на април, аз не знаех изобщо за това момче. Той ме приклещи в тоалетните на едно заведение. Дотогава не се познавахме и нямах идея кой е, но ми нанесе побой в главата, ръцете, по цялото тяло", каза Бонев.

Пред екипа на телевизията говори още едно момче, което е било нападнато само преди дни. То обаче пожела да запази анонимност:

"На 26 октомври ми беше нанесен побой, вследствие имам счупено ребро, проблеми с ключицата, не трябва да си местя ръката, целият ми гръб е жълт. Аз го познавах преди това, но не съм имал проблеми с него. Имах проблеми с негов приятел, но се бяхме разбрали съвсем нормално".

Младежът заяви, че ще търси правата си по съдебен път.

Според Иво Бонев причината за нападението над него е момиче, с което е излизал. Агресивният мъж заявил, че всеки, който има контакт с нея, ще бъде пребиван.

"Не знам защо точно сега клипът е пуснат, но се радвам, че в момента поне имаме някакво доказателство, защото след мен и други момчета пострадаха от него. Едно от тях подаде жалба и аз накрая реших да не мълча повече и също да подам жалба", казва Бонев.

След публикацията на видеоклипа много хора са се свързали с Иво Бонев, който разказва, че изобщо не е очаквал такава подкрепа.

Случаят беше сравнен и с деянията на прокурорския син от Перник, който в момента е подсъдим. A в профила на побойника Джан Махмуд се появи и дълъг извинителен пост, в който непълнолетният се извинява за постъпката си.

"Относно клипа който беше публикуван днес с мое участие моля за прошка потърпевшия, разкайвам се за простотията която направих в момент на гняв което не ме оневинява. Съжалявам за постъпката си, разочаровах много хора, още веднъж се извинявам на (Иво Бонев) на хората около него и неговото семейство за психическите травми които съм им нанесъл, още веднъж съжалявам. Иво Бонев съжалявам за всичко. Готов съм публично да се извиня на всички засегнати от постъпката ми. В момента съм активен спортист и уроних авторитета на всички спортисти с тази моя постъпка с което още веднъж искам да се извиня, на всички хора занимаващи се със спорт. Клипът е сниман АПРИЛ месец в русенско заведение в което бях редовен клиент но никога не съм работил там. Още веднъж най-искрено се извинявам за грешката която допуснах!", пише Джан Махмуд.

Окръжната прокуратура в Русе разследва случая с непълнолетния младеж, за който са постъпили сигнали, че е нанесъл побой на двама свои връстници, съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев пред БТА

"Младежът е установен. Той е непълнолетен. Преписките, образувани по сигналите срещу него, са докладвани в прокуратурата за първи път днес. Досега не сме получавали сигнал. Днес ще обединим преписките по сигналите срещу него и ще образуваме досъдебно производство", обясни прокурор Георгиев.

В прокуратурата вече имат информация за два случая за проявено насилие от младежа над негови връстници.

"Единият е отпреди няколко дни и е първи като сигнал в полицията. По време на работата по този случай пострадалият казва, че въпросният младеж е нанесъл побой и на други младежи преди това. След разпита на пострадалия, научаваме за случая отпреди няколко месеца с друго момче, което се е явило за първи път в полицията вчера и е предало флашката с видеозаписа", обясни прокурор Георгиев.

Той съобщи, че по-късно днес ще даде брифинг, на който ще бъде изнесена повече информация по случая.