23-годишен мъж е бил нападнат в гръб в столичното метро посред бял ден, на 18 октомври, около 14:30 часа, съобщава bTV.

Той е с наранявания по рамото и краката, има и охлузвания по главата и гърба. Нападението е станало на метростанция "Театрална", докато младият мъж е слизал с ескалатора.

Преди нападението, момчето е забелязало нападателя си, който се качил след него на ескалатора. По думите му, е бил нападнат от мъж с кестенява къса коса и малка брада. Нападателят е извадил нож, който е изпуснал и се стигало до побой.

"Той тръгва към сина ми, започват да се борят и синът ми се опитва да го отблъсне, за да се махне. Синът ми се опитва да го ритне, но нападателят го хваща за крака и двамата падат надолу. След това мъжът хваща за врата сина ми и започва да го души", разказа майката на пострадалото момче Жасмина Патаринска.

По време на схватката, синът й е направил опит да набере 112. Тогава нападателят се е отказвал и си е тръгнал.

"Синът ми има охлузване на главата, драскотини по гърба, лявото му рамо и левият му крак много го болят", добави Жасмина Патаринска.

В официална позиция от СДВР съобщават, че до момента извършителят не е установен, но предстои това да се случи в най-скоро време.  На място има видеокамери, които са заснели ситуацията.

Полицията работи по версия за хулиганство, а не за грабеж.