42-годишният мъж, който от вчера вечерта полицията издирва, след като уби съпругата си в Ботевград, е бил намерен мъртъв, съобщиха Нова телевизия и bTV. Информацията беше потвърдена неофициално от полицията.

Според разследващите Людмил Аяров се е самоубил с ловджийска пушка, която е притежавал законно. До тялото е открито още едно такова оръжие. Трупът е намерен около 3 часа през нощта в семейното жилище.

Убийството на 37-годишната Камелия Аярова беше извършено на метри от шивашко ателие, в което работела, вчера следобяд. Най-вероятната причина за тежкото престъпление е ревност, тъй като тя имала връзка с друг мъж. По неофициална информация двамата са били пред развод.

Семейството, което живеело в общинско жилище, има две деца - момиче на 14 и момче на 9, едното от които е станало свидетел на убийството. 

"Видях как дъщерята се приближава към тялото, отделих я от трупа на майка й, да не гледа тази грозна гледка - жената беше в локва кръв, по гръб", разказа друг очевидец, който описа жертвата като много лъчезарна и възпитана жена.

До момента на престъплението в полицията не е имало жалби за проблеми или агресия в дома им. Преди инцидента обаче между двамата имало скандал, при който мъжът наръгал с нож младата жена.

В района е имало камери, които обаче не са заснели самото убийство, а само част от колата на Аяров. В миналото той е имал криминална регистрация за хулиганство.