Окован и под конвой от служители на Главна дирекция "Охрана" към Министерство на правосъдието Рангел Бизюрев бе свален от самолета на "Луфтханза" на летище София. Това се вижда от кадрите, разпространени от Министерство на вътрешните работи, след като късно снощи обвиняемият за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица бе екстрадиран от Дания в България. 

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>>

30-годишният Бизюрев бе върнат у нас с полет от Мюнхен. След кацането на самолета той бе отведен на ГКПП "Аерогара София", където бе установена самоличността му и бе извършена справка в автоматизираните информационни системи на МВР.

Снимка: МВР

След това Рангел Бизюрев бе отведен в столичния следствен арест, където прекара нощта. Тази сутрин той бе конвоиран до следствения арест в Пловдив, като се очаква прокуратурата да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Снимка: МВР

24-годишният Димитър Малинов беше пребит до смърт на 20 юли м.г. край пловдивското село, а тялото му бе открито седмица по-късно, заровено в покрайнините на Цалапица. Разследващите обявиха, че физическият извършител на жестокото престъпление е 30-годишният Рангел, който още преди да бъде намерен трупът на жертвата му, напусна България и се укри. Срещу него бе повдигнато задочно обвинение и бе издадена европейска заповед за арест.

Скрийншот: NOVA

След като бе открит в малък провинциален град в Дания в края на ноември м.г., Бизюрев се изправи пред две съдебни инстанции - градските магистрати и Върховния съд, които съответно разрешиха и потвърдиха екстрадицията му в България.

Колаж: Dir.bg/Istock by Getty Images