Младежи откраднаха кутия за дарения, поставена в денонощен магазин в Пловдив, съобщиха Нова телевизия и bTV.

Престъплението е извършено в първите дни на януари. Действията на крадците са заснети от камера за видеонаблюдение, поставена в обекта. Оказа се, че това не е първият удар на групата.

"На 3 януари въпросните деца влизат и се приближават към касата. Започват да отвличат вниманието на служителките. Едното момче взима кутията и я подава на другото. Изчакват малко и напускат обекта. На 4 януари отново се появяват в магазина. Мои колежки ги разпознават от записите. След това идват пак на 7 януари. Подадохме сигнал в полицията още първия път", разказа в ефира на "Здравей, България" собственикът на търговския обект Николай Генчев.

"Единият застана отстрани, за да не мога да виждам кутията, а другият дойде, за да гледа продуктите. Другият питаше колко струва бургерът. Отвлякоха ни вниманието и откраднаха кутията", разказа пред bTV Галина Романова, която по това време е била на работа.

Парите са събирани за лечението на Вили Нейкова от Пловдив, която има тумор на белия дроб и се лекува в Германия.

"Хората минават и пускат, приели са го на сърце. Немога да кажа точна сума, която е вътре, но съм виждал, че хората пускат", допълни управителят.

"В случая на Вили, отново в Пловдив, преди седмица се опитаха отново да откраднат кутия. Често чуваме не само за Вили, а и за други кампании. Това определено се превръща в рецидив", разказа Атанас Нейков, брат на Вили.

След като записът е публикуван в социалните мрежи, други собственици на магазини също алармират, че са станали жертви на кражби от въпросните младежи.

Според информацията групата продължава да извършва кражби в различни магазини и обекти в район "Тракия" в Пловдив.

От полицията съобщиха, че работят по случая.