Все още няма заподозрян за убийството на Алексей Петров, но се надяваме, че скоро ще има резултат, който да покаже кой и по какъв начин е поръчал и извършил това убийство. Това коментира в Елхово пред журналисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, цитиран от БТА.

Бизнесменът бе застрелян с пушка в столичния квартал "Драгалевци", на пътя, който води към хижа "Алеко". Сигналът за стрелбата бе получен в МВР в 12.20 ч. на 16 август. При стрелбата пострада 48-годишна жена, която е била с него. Седмица след покушението от вътрешното ведомство очертаха водещите версии - отмъщение или дългове, издирването на извършителите и поръчителите продължава.

Две огнестрелни рани - в тялото и в главата - са причинили смъртта на 61-годишния Алексей Петров. По бизнесмена е стреляно с автоматично оръжие със специални боеприпаси - патрони с хидрошоков ефект. Това показват резултатите от съдебномедицинската експертиза.

"Днес, мисля се навършва точно един месец от убийството на Алексей Петров. Работят много активно много служители. Има много факти и обстоятелства, които ежедневно излизат, но всички те следва да бъдат проверявани, каза още Стоянов.

Вътрешният министър призова зърнопроизводителите да не стигат до пътни блокади по време на протестите, да се спазват правилата и да не се стига до ескалиране на напрежението. МВР е подготвено и ще бъде изваден необходимият ресурс, каза още Калин Стоянов.

Относно предстоящите на 29 октомври местни избори министър Стоянов заяви, че е пресилено да се говори за масови акции, а МВР ще си върши работата където и както трябва: "Ще има масови акции там, където има съответната информация за евентуално подготвени нарушения на изборното законодателство. Всички сигнали, които получим, било то оперативни, било на ниво преписки и досъдебни производства, ще бъдат отработвани успоредно с прокуратурата".