Медик от Центъра за спешна помощ в Кърджали е пострадал тежко, след като е бил нападнат от 35-годишния син на болна пациентка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Сигнал за инцидента, станал на ул. "Юмер Лютви", е подаден в 11 часа и незабавно на място е бил изпратен полицейски автопатрул.

По първоначални данни спешният екип е посетил адреса заради болна възрастна жена. Нейният син проявил първо вербална агресия, а след това нанесъл удари с юмрук в лицето на 51-годишния медик, който паднал по стълби и загубил съзнание.

Пострадалият е транспортиран в болницата и е настанен в хирургичното отделение. Мъжът, който го е нападнал, е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

"Не знам какво е предизвикало агресията спрямо колегата. Линейката е била на адреса на шестата минута след подаването на сигнала за болната възрастна жена", заяви директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали д-р Атанас Митков.

За случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура в Кърджали. Образувано е бързо производство за нанесена телесна повреда на длъжностно лице. Работата по случая продължава.