36-годишен мъж заля с бензин жена си и 2-годишния си син и за малко не ги изгори живи. Нападението е извършено в Сливен и е станало, докато 33-годишната жена води детето на ясла.

Малко след 7:00 ч. сутринта, младата жена И.К., качила детето в колата си и тръгнала към детската градина. Няколко минути след това бившият ѝ приятел, баща на детето, с когото не са заедно от няколко месеца, изскочил пред колата ѝ. Стресната, И. К., спряла рязко. Той влязъл в автомобила и започнал да им крещи. Агресивният мъж извадил бутилка, пълна с бензин, и залял жената, разпръснал горивната течност и към задната седалка, където седял синът му. Изкарал и запалка.

"Ще ви запаля, ще ви убия!", крещял обезумелият мъж.

Детските писъци огласили улицата. На помощ се притекъл млад мъж, който успял да отскубне от ръцете му запалката и се обадил на тел. 112. Дошлите на място полицаи задържали мъжа за 24 часа.

Районна прокуратура - Сливен го задържа за срок до 72 часа. Спрямо него са повдигнати две обвинения.

Мъжът с инициали Н.И. е обвинен за това, че не е изпълнил заповед, с която е задължен да се въздържа от домашно насилие, издадена от Районен съд - Сливен на 11.01.2024 година. Според същата заповед той няма право да доближава бившата си съпруга и малолетното й дете на разстояние не по малко от 50 метра, жилището и местата за социален контакт. 

Н.И. е обвинен и за това, че извършил приготовления за убийство на съпруга и малолетното й дете, изразяваща се заливането им със запалителна течност и държане на запалка. Престъплението е осъществено в реална съвкупност с горепосоченото и на същите дата и място. То е квалифицирано по чл.117, ал.1 от НК.

Предстои Районна прокуратура - Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на обвиняемия.