62-годишен мъж е задържан, след като намушка две жени и се барикадира в къща в плевенското село Рупци с една от пострадалите, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Снощи екип на полицията в Червен бряг се отзовал на сигнал, получен в 19:12 часа. Според първоначалната информация мъжът, който е с влошено психично здраве, нападнал с нож две жени на възраст 76 и 73 г. На място служителите установили счупени домакински съдове и потрошено имущество. 

Нападателят отказал да изпълни полицейско разпореждане и се барикадирал в лятна кухня с едната от жертвите си. Наложило се един от полицаите да стреля в безопасна посока в опит да преодолее съпротивата на барикадиралия се. В крайна сметка служителите успели да влязат в помещението и да изведат 62-годишния с белезници.

На двете ранени е оказана медицинска помощ, като 73-годишната жена е настанена в болнично заведение в Плевен, без опасност за живота.

Извършителят е откаран в болница "Д-р Георги Странски" в Плевен, настанен е в клиника без опасност за живота. Той е задържан за срок до 24 часа, като е осигурена полицейска охрана в болничното заведение.

На местопрестъплението е извършен оглед и са иззети веществени доказателства. По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана Районната прокуратура в Плевен.