Окръжната прокуратура в Търговище ръководи досъдебно производство във връзка със случай, при който мъж от Омуртаг направил опит да убие свой познат. Той го залял със запалителна течност и го запалил, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Случаят е от снощи, когато около 19:45 часа в заведение в града, между двама мъже възникнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа. По-късно, в друго заведение единият от тях - 41-годишен, хвърлил запалена факла и бутилка със запалителна течност към 33-годишния си съгражданин и избягал.

Пострадалият получил изгаряния по лицето и едната ръка. Прегледан е в болнично заведение в Търговище и е пренасочен към Клиника по изгаряния при ВМА-Варна. Няма опасност за живота му, обясни говорителят на областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева.

Извършителят на деянието е издирен и задържан. Предстои да му бъде повдигнато обвинение, като след преценка на доказателствата от страна на наблюдаващия случая прокурор, може да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража".