Мъж хвърли камък по движещ се автобус на градския транспорт в Перник и счупи един от прозорците. Вандалският акт е от 8 април, малко след 22 часа в квартал "Димова махала" в града, а инцидентът е записан от охранителна камера и бе разпространен от полицията в града. 

На него се вижда лице, което умишлено замеря с камък автобуса, който е извършвал последния си курс в посока кв. "Църква". Камъкът е счупил едно от стъклата. За щастие, пострадали няма. 

"За щастие на седалката, до която е счупеното стъкло, не е имало пътници. Това е бил последният курс на автобуса за деня", разказа пред NOVA секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков.

Удареният с камък автобус е от автопарка на общинското дружество "Градски транспорт - Перник" и е един от 13-те нови автобуса, които се движат по четири от градските линии.

От общината предупреждават, че при подобни вандалски прояви ще публикуват видеоматериали от камерите за денонощно видеонаблюдение, ще сезират органите на МВР и ще търсят правата си за възстановяване на щетите по съдебен ред. 

"Това е поредният вандалски акт срещу автобус на фирмата. Хубавото е, че една от над 300-те общински камери за наблюдение е записала вандалския акт и извършителят, се надяваме, да бъде установен и да понесе наказателна отговорност", добавя Жлябинков.