Съдебно-медицинската експертиза на убития край Цалапица Димитър Малинов не е готова, работи се по нея и се очаква до няколко дни да е приключена. Обвинението спрямо близнаците Валентин и Борислав Динкови всеки момент може да бъде променено. Обявеният за международно издирване Рангел Бизюрев все още не е заловен. Разследването и събирането на доказателства продължава. Това съобщи майката на убития Митко - Атанаска Бакалова след среща с окръжния прокурор на Пловдив Ваня Христева и заместниците й, предаде Plovdiv24.bg.

Промяната на обвинението към братята зависи от доказателствата по случая и от показанията на Рангел пред българските власти, обясни Бакалова.

Майката заяви, че не е оптимист, че нещата ще се променят и не е удовлетворена от разговора с магистратите, след като Рангел все още не е заловен и екстрадиран за България. По думите й от прокуратурата по този въпрос всичко е направено, нужни са действия на полицията в Германия.

Прокурорите са уверили Бакалова, че разследването върви и няма преки доказателства за съпричастност на майката и бащата на близнаците.

До срещата на майката на Митко с окръжния прокурор и нейните завестници се стигна след 100 души от Цалапица протестираха пред Съдебната палата и прокуратурата в Пловдив, за да да получат повече информация какво се случва с разследването за убийството на Димитър и да настояват за справедливи присъди за издирвания за убийството Рангел Бизюрев и за близнаците, които към момента са в ареста.

"20 дни никой нищо не казва! Какво е това нещо? Някой да слезе и да каже какво става! Длъжни сме да получим отговори! Ще бъдем и войнствени, щом не разбирате от добро! Няма ли дежурен прокурор да слезе и да каже две приказки?", настояваха хората.

"Ще ни принудите да използваме физическа сила", каза им от своя страна охранител, който отказа те да бъдат допуснати в сградата на прокуратурата.

Все пак по-късно майката на убития Митко влезе в сградата и проведе разговор с окръжния прокурор и нейните заместници.

"Ще продължим с протестите, докато постигнем целта си. Искаме всички да ни чуят, да се предприеме нещо. Повече не трябва да има разплакани родители. Трябва да има законови промени. Трябва обвинението към близнаците да се промени. Оставиха Рангел на свобода в България, след което да избяга, а близнаците тръгнаха да се покриват", коментира почернената майка.

Тя посочи, че хората от селото разполагат с много информация, свързана с убийството и виновните лица, като отправи апел към тях да разкрият какво знаят.

"Искаме истината да се знае - защо Рангел избяга, защо беше укриван? От самото начало близнаците заблуждаваха всички със скалъпена версия, която вече започва да издиша. Упреците ми са към полицаите в Стамболийски", посочи Атанаска Бакалова.