Майката на Дарина Министерска не вярва, че обвиненият за убийството на дъщеря ѝ и внучката ѝ Никол се разкайва за стореното. Самият Викторио твърдеше това в съда днес, където стана ясно, че прокуратурата иска доживотен затвор без замяна. Това е искането и на близките на застреляните майка и бебе. 

В края на октомври 2018 г. Дарина беше намерена убита, а часове след това полицията откри мъжа, с който тя е живеела, край София. Той бил прострелял и 12-месечното си момиченце, а след това опита да се самоубие. Викторио Александров се призна за виновен по всички обвинения и заяви, че съжалява за случилото се преди очакваната утре присъда.

"Ако съжаляваше, щеше ли да се обажда на мъжа ми по телефона и да го заплашва? Щеше ли да ни заплашва на всяко едно съдебно заседание?", попита риторично Ваня Министерска, която не вярва на разкаянието на мъжа, отнел живота на дъщеря й и внучката й.

На въпрос дали телефонният тормоз продължава, тя каза пред Dir.bg: "Освен тези две обаждания, оттогава не е звънял. Но заплахите са директно в съда, по време на съдебните заседания". 

Семейството не знае докъде е стигнала полицията по разследването за оскверняването на гроба на майката и малкото момиче. "Нямаме данни докъде е стигнало разследването. Допълнително от полицията ни искаха документите, с които бяхме платили, скици, планове на паметника и съответно снимки, които бяхме направили и разпечатали. Това поискаха и оттогава нито са се обаждали, нито нищо. Както и очаквахме...." 

Ваня Министерска благодари и на медиите за това, че отразяват случая, тъй като според нея това е много важна подкрепа за семейство й.

На днешното последно заседание на СГС, Викторио Александров изрази съжаление, но отправи и обвинения към родителите на Дарина - Ваня и Георги Министерски, като през цялото време ги наричаше "частното обвинение".

Той ги обвини дори, че те са карали свидетели да говорят неистини пред съда.

"Частното обвинение" обърна това дело на цирк. Мога да отделя цял ден за лъжите им", обяви подсъдимият за двойното убийство.

Утре магистратите ще решат дали младият мъж ще получи най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна.