Майка на хлапе от детска градина в кв. "Владислав Варненчик" нападна и поряза служителка на заведението, съобщават от варненския общински пресцентър.

Около 11,00 часа тя нахлува там, преодолявайки въведения пропускателен режим. Агресивната 31-годишна жена е нанесла с неизвестен засега остър предмет лека порезна рана на служителка в градината.

Пострадалата сама е подала сигнал до полицията и е превързала раната си. На място са извикани МВР и Спешна помощ. Медиците са прегледали и отвели нападнатата служителка в медицински център. Жената е в добро общо състояние с повърхностна порезна рана.

 В детското заведение има въведен пропускателен режим за родителите, който е съгласно учебните занимания - сутрин при водене и късен следобед при вземането на децата, съобщава директорът й, като посочва, че майката не за първи път демонстрира агресивно поведение, но за първи път стига до физическа саморазправа със служител. Днес тя е имала уговорка да вземе детето си по-рано от занятия.

Нападателката е задържана за разпит във варненското Трето РУ.  

Директорът на градината е уведомил Агенцията за закрила на детето, които ще посетят на място семейството, съобщават още от общинският пресцентър.

В градината са и представители на дирекциите "Образование и младежки дейности" и "Здравеопазване" от Община Варна.

В детската градина тече нормален работен процес и занятията не са преустановявани. По случая е назначена проверка от заместник-кмета по образованието Павел Попов, включително и за обстоятелствата, поради които се е стигнало до инцидента.