Ирландец е в болница след масово сбиване в курортния комплекс "Боровец".

Около 02:20 часа вчера е постъпил сигнал за сбиване между група чужденци пред нощно заведение в курорта. Изпратените на място патрули установили пострадал ирландски гражданин. При извършения медицински преглед е било установено, че мъжът е с три избити зъба, след което е бил транспортиран в болнично заведение, съобщиха от ОДМВР-София.

По официални данни в сбиването са участвали група от 8 мъже, чужди граждани, но реално конфликтът е възникнал между откарания в болница и друг, който е бил е бил прегледан и освободен. Според изданието 4vlast-bg участници са били около 20 души. Между две силно почерпени компании избухнал скандал, а след това захвърчали маси, столове и чаши. Впоследствие боят продължил отвън.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. В рамките на започнатото разследване е извършен оглед и са били разпитани свидетели-очевидци. Процесуално-следствените действия за изясняване на всички факти и обстоятелства продължават под надзора на Прокуратурата.