Застрахователната компания "Лев Инс" разпространи официално съобщение до медиите, в което категорично отрече разпространените информации, че простреляната жена при покушението срещу бизнесмена Алексей Петров е Мирослава Спасова, член на Управителния съвет на дружеството.

"Моля да имате предвид, че тиражираните предположения, че ранената дама е Мирослава Спасова, член на Управителния съвет на ЗК "Лев Инс" АД, не отговаря на истината. Екипът на ЗК "Лев Инс" АД ще бъде благодарен да коригирате материалите по темата. Предварително Ви благодарим за професионализма!", се казва в съобщение на компанията.

Същевременно от пресцентъра на Университетската болница "Пирогов" съобщиха, че на 17 август сутринта ще дадат информация за състоянието на простреляната 48-годишна жена на брифинг пред спешното отделение. Тя бе приета в лечебното заведение след стрелбата по Алексей Петров в района на лифта в столичния квартал "Драгалевци". Според данните до момента жената, която е била на разходка заедно с бившата барета, е простреляна в ръката, но куршумът е преминал през нея и е влязъл в гръдния й кош.

Състоянието й бе оценено като тежко, а директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров коментира пред журналисти, че два екипа ще оперират пострадалата.

Същевременно повече от 7 часа продължава огледът на мястото на убийството. По непотвърдена информация по 61-годишния Алексей Петров е стреляно с пушка, като той е улучен в главата и е издъхнал на място. 

Според криминалисти и анализатори мотивът за престъплението може да е скрит в миналото, а най-вероятните версии са неуредени финансови отношения, отмъщение или влияние по въпрос, който в момента е актуален, предаде БНТ. Спусъкът пък е натиснат от професионалист, който внимателно е подготвил всичко - подходящо оръжие, удобната за целта гориста местност, осигуряваща добро прикритие, маршрут за оттегляне от местопрестъплението. 

"Професионалистът няма да го забележите, той няма да се отличава от случайния човек, който видите на улицата. Оръжието му е чисто, нерегистрирано, знае как да се придвижва. Най-вероятно е подготвен предварително пътя му за бягство. Това е човек, който е дошъл отвън да свърши една работа и за съжаление, според мен ще бъде поредният поръчков убиец, който няма да бъде установен", коментира криминалистът Иван Савов.