Крадци обират вила 104 пъти. Толкова посегателства е изброил собственик на имот във вилната зона на Казанлък. Последният път е разбита дори стена, през която крадците влезли и преобърнали всичко в къщата, съобщава Нова тв.

Дядо Иван и съседите му отказват да застанат с лицата си пред камерата заради страх от саморазправа от нападателите. Потърпевшите са подавали многократно жалби за грабежите, но те не спират.

"Взеха мерки от полицията, дори хванаха хора през 1994-95 г., съдиха ги, ама нищо не направиха", казва дядо Иван.

Набезите на крадци в района са постоянни. Това е причината десетки къщи да бъдат изоставени от собствениците си, а други се замислят да се въоръжават.

"Но с този закон, че кражба под 100 лева не е кражба... Ако аз стана крадец, всеки ден да влизам в чужда къща и да вземам някаква вещ под 100 лева, няма да бъда наказан. Явно, че тези които влизат и крадат, познават закона", казва един от потърпевшите.

От полицията потвърдиха, че има периоди, в които има много жалби за разбити вили. Районът "Старите лозя" е изключително голям, с черни пътища, но въпреки това полицейски коли патрулират там.