Полицията в Пловдив задържа 26-годишен крадец и 16-годишния му съучастник в момент на кражба на автомобилни акумулатори. За да осуети проверката, мъжът се хвърлил в река Марица и едва не се удавил, преди униформените да го спасят.

Малко след 23 часа снощи в Трето РУ бил получен сигнал, че по крайречния булевард в близост до номер 97, се чупят стъклата на автомобили, за да бъде извършена кражба от тях. На място били изпратени два полицейски патрула, които установили в момент на кражба две лица. Униформените задържали непълнолетното момче и в момент на разбиване на странични стъкла на паркирано превозно средство, а младият мъж се опитал да избяга.

Последвала гонка, като за предотврати задържането си, той скочил в Марица, с намерение да я преплува. Попаднал обаче в дълбока част от нея и започнал да се дави. Намесата на униформените предотвратила фаталния изход. Младият мъж бил изваден от коритото на реката и отведен в полицейски арест.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия и извършения оглед на автомобилите е установено, че са разбили странични стъкла на 4 превозни средства с марките - Киа, Фолксваген шаран, Ауди и Рено.

Акумулаторите на автомобилите били с демонтирани клеми, подготвени за сваляне. Задържаният мъж е от старозагорското село Гълъбово и е стар познайник на полицията. Справка в масивите на МВР показва, че има 10 криминалистични регистрации за извършени кражби.

16-годишното момче е от Пловдив, но към момента няма други криминални прояви. Криминалисти от районното управление продължават своята работа по документиране на престъплението в хода на започнатото досъдебно производство.