Лек автомобил с трупа на обявен за издирване мъж е изплувал от язовир в землището на плевенското село Бохот вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за изплувала част от купе на кола с неустановена марка и модел е подаден около 7.50 часа вчера. На място са изпратени екип на РДПБЗН - Плевен и служители на полицията.

След изваждане на автомобила от водите на язовира е установено, че той е "Сузуки Игнис", обявен за общодържавно издирване на ГДНП - София, с мярка "конфискация".

В купето на колата е намерено тялото на безследно изчезнал мъж - 62-годишен плевенчанин, който също бе обявен за издирване на 5 ноември м.г.

От извършения първоначален оглед данни за насилие по трупа не са констатирани. Тялото на мъжа е транспортирано в Съдебна медицина в Плевен за аутопсия. Продължава работа разследващ полицай.

Справка в сайта на Областната дирекция на МВР в Плевен показа, че откритото тяло най-вероятно е на 62-годишния Цветан Христов Христов, който бе в неизвестност от 02:50 часа на 25.10.2019 година, когато не се прибрал в дома си в местността "Табакова чешма" в Плевен.

По информация на близки, около 19.30 часа на 24 октомври Цветан Христов е тръгнал с личния си лек автомобил "Сузуки" на тържество в частен дом в село Радишево. Там е стоял до 02:50 часа на 25.10.2019 година, след което си е тръгнал.