Окръжна прокуратура - Бургас задържа за 72 часа Кирил Атанасов (на 54 г.). Той е обвинен за това, че на 08.05.2018 г. в Свети Влас в магазин за хранителни стоки направил опит предумишлено да умъртви Лиляна Балабанова, чрез произвеждане на един изстрел в областта на ухото, под лявата страна на главата, с газ-сигнален пистолет. След това самият Атанасов се простреля в главата, но оцеля.

Деянието макар и да е довършено не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца обществено опасни последици.

Очаква се Окръжна прокуратура - Бургас да внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Кирил Атанасов.

Припомняме, че 46-годишната Лиляна Балабанова, която  бе простреляна от бившия си приятел, е подавала жалби в полицията срещу него. Жената е споделяла и пред колегите си, че 54-годишният Кирил Атанасов я тормози.

В началото на годината Лиляна е подала жалба в полицията, а случаят е бил предаден в прокуратурата. Тогава обаче самата тя се отказала случаят да бъде разглеждан като случай на домашно насилие.

Причина за нападението е любовна драма, потвърдиха от полицията. Кирил и Лиляна, които са от Пазарджишко, имали дългогодишна връзка и малък син - Денис. Преди около 15 години обаче се преместили в Несебър, а наскоро се разделили. Според разследващите мъжът планирал покушението предварително.