Служителят на Четвърто районно управление на МВР в Бургас, който бе задържан за побой на "Кайт бар" до къмпинг "Градина" на 1 юли, малко след 2:40 през нощта, вече е временно отстранен от длъжност. Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в пленарна зала по време на изслушване, инициирано от група народни представители. Министърът изрази увереност, че полицаят ще бъде уволнен.

Изпратени са два екипа, които са установили двама пострадали и двама очевидци, и четиримата от София.

Задържаният Христо Петров, който е на 21 години, работи в МВР от 25 октомври миналата година и е в изпитателен срок. Той е патрулен полицай, каза вчера главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

Първоначално в МВР е била подадена информация, че вероятният извършител на побоя е надзирател от близкото затворническо общежитие в Дебелт. Тази версия не е била потвърдена. След това е проверена информация, че извършителят може да е служител на МВР. Така е станало ясно, че Петров е подал заявление за отпуск от няколко дни.

Преди да започне работа като полицай, той е работил като охранител. Ще се проверява дали в момента на инцидента не е работил все още като такъв.

Калин Стоянов каза, че вече е говорил с един от пострадлите - Валентин Радев и го уверил, че този случай ще остане под негов контрол, и че не толерира подобно поведение.

Който и да беше извършител на това престъпление, ние щяхме да реагираме по същия начин, категоричен е министърът.

Преди всеки сезон се прави анализ за това какви сили ще трябват за охрана от страна на МВР. Стоянов каза, че по цялото Черноморие тази година са командировани над 400 души от страната, а освен това у нас има полицаи от други страни.

Стоянов допусна, че Христо Петров може и да е работил нереглементирано като частен охранител.