Бившият кмет на район "Младост" Десислава Иванчева бе изведена от болницата по-рано от обявеното. От страницата й във Фейсбук става ясно, че вместо в 17 часа, тя е била изкарана в 8,20 ч. Това е станало веднага след последното лекарско изследване.

"Днес Деси Иванчева беше изведена от болницата и върната обратно в ареста преди обявения от лекарите час - веднага след последното ѝ изследване в 8:20 ч. Най-лошото е, че тя няма да бъде в лечебницата на Централния затвор, а директно в ареста, където условията разрушават здравето им. Ще изпратим протестна нота до посолствата на демократичните държави и до европейските институции", пише в съобщение на страницата на Иванчева.

От публикуваната в социалната мрежа снимка се вижда, че задържаната отново е с оковани ръце и крака. Това беше и основният въпрос, който бе дискутиран сред нейните поддръжници, които се подготвяха да я посрещнат около 17 часа днес пред "Майчин дом". Разпространената между тях информация за часовия пояс на изписване обаче се оказа неточна и така протестът срещу отношението към бившата кметица вероятно няма да се състои.