Бившият кмет на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева се очаква да бъде изписана от болницата днес. Очаква се нейни привърженици да се съберат пред входа на "Майчин дом", за да я подкрепят.

На страницата на Иванчева във Фейсбук вече върви кампания по събиране на хора за протест. Причина за това стана начинът, по който тя постъпи на лечение преди седмица - с белезници и на ръцете, и на краката. Въпреки че от прокуратурата защитиха решението на охранителите, видеокадрите се разпространиха лавинообразно из социалните мрежи и предизвикаха бурна реакция на негодувание сред потребителите.

На Фейсбук страницата на Десислава Иванчева периодично се пускат данни за вероятния час на изписването днес, които варират от 14 до 17 ч. Призовани са както поддръжници на нея и другата задържана Биляна Петрова, така и представителите на медиите. През април тази година двете бяха задържани при показна акция срещу корупцията, проведена на столичния булевард "Васил Левски".

Очаква се на място да има полиция, която да гарантира реда при разрастване на протеста. Големият въпрос обаче е свързан с начина, по който Иванчева ще бъде изведена от болницата и дали отново ще бъде с няколко чифта белезници.