Полицията издирва 59-годишния затворник Младен Младенов, който избяга от болница "Свети Георги" в Пловдив вчера. Сигналът за бягството е подаден снощи в 20:30 часа във Второ РУ в Пловдив. МВР разпространи и негова снимка.

Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението му, могат да сигнализират в дежурната част на ОДМВР - Пловдив на телефони 032/632210 и 032/932323, в най-близкото районно полицейско управление или на тел. 112.

Младен Младенов излежава присъда от една година и шест месеца. Осъден е за кражба. Оставало му да излежи още 4 месеца. Първоначално е бил настанен в затворническото общежитие в Смолян, но от скоро е преместен в Пловдив, тъй като му открили злокачествено заболяване. През последните седмици Младенов няколко пъти е приеман в болница, за да му правят изследвания.

Той е постъпил в УМБАЛ "Св. Георги" в началото на седмицата за изследвания. Трябвало да остане няколко дни там. Бил на лек режим и затова пред болничната му стая не е имало охрана. Не е създавал проблеми, не е бил и опасен, не е правил опити за бягство, съобщиха от Министерството на правосъдието пред Нова телевизия. 

След като лекарите установили, че го няма, веднага са сигнализирали ръководството на пловдивския затвор. Оказа се, че в здравното заведение има охранителни камери, както и охрана от частна фирма, разположена по всички входове на болницата. Никой обаче не е видял кога затворникът е изчезнал. Затова още вчера полицията е започнала да преглежда записите от охранителните камери, за да проследи от кой точно вход е излязъл лишеният от свобода.

След бягството присъдата на Младенов може да бъде увеличена с три години.

Районна прокуратура нареди проверка на действията на затворническата администрация, за да се види дали има нарушения там. Изтърпяваната присъда към момента на бягството е шестата на Младенов. В хода на издирването му вече са проверени адресите на неговите близки, включително на бившата му съпруга и децата му, но засега няма следа от тях.

За малко повече от година това е поредно бягство на затворник от пловдивския затвор. В края на февруари 2017 г. от там избяга Тома Ендрев. Преди три месеца пък изчезна Георги Танчев, известен като Жоро Манджата. Само преди две седмици от ареста на Трето РПУ избяга Петър Петров. Докато полицията в Пловдив го издирваше, той успя с такси да стигне до родния си град. Два дни остана в Монтана, след което сам се предаде в прокуратурата. За всички тези бягства има назначени проверки, но досега няма нито един наказан