Сигналът за убийството на Мартин Божанов - Нотариуса е подаден доста късно. От охранителните камери виждаме, че сигналът е подаден с 50-55 минути закъснение. Съпругата му тогава го е констатирала. Свидетелите, които са чули възпроизвеждане на изстрели, не са сигнализирали органите на МВР незабавно, след като са ги възприели. Това заяви на брифинг директорът на СДВР Любомир Николов. 

50-годишният Божанов, известен на МВР и прокуратурата за имотни измами и срещу когото има подадени сигнали, че е заплашвал магистрати, бе застрелян на 31 януари около 19.20 часа в затворен жилищен комплекс, изграден на мястото на бившите дипломатически тенискортове в столичния кв. "Горна баня". Първоначално бе съобщено, че Нотариуса е убит пред очите на съпругата си Гергана Божанова и двете им деца - едното на 4 г., а другото - пеленаче. 

Сега обаче от думите на шефа на СДВР става ясно, че Божанова не е била пряка очевидка на разстрела. 

"Тепърва се установяват и събират данни за конкретни предполагаеми извършители, местоположение, откъдето са произведени изстрелите, калибър на оръжие, вид на оръжие, както и установяване на хора от близкия му кръг, с които ще започнем да работим. Установяваме лица от близкия му кръг. Ще се ориентираме по-мащабно в житието и битието на лицето, с оглед на това да изведем по-коректни версии, по които да работим", допълни Любомир Николов.

Той уточни, че убитият е собственик на имоти извън страната и по-конкретно в Гърция.

"Впоследствие ще установим колко точно са те. За момента имаме данни за един имот с доста големи мащаби", допълни Николов.

Директорът на СДВР каза още, че разследващите разполагат с оперативни данни, че Мартин Божанов фиктивно владее доста имоти, но на негово име и на фирмите му имотите са единици. Съпругата му пък е придобила къща извън София, където вчера е било извършено претърсване и изземване.

По думите на комисар Николов е възможно част от лицата, организирали убийството, да са напуснали страната.

От своя страна заместник-градският прокурор на София Иво Илиев каза, че в Софийска градска рпокуратура има едно разследване за дейността на Божанов. То е за имотни измами, пране на пари и за принуда по отношение на съдии по граждански дела, по които той е имал интерес.

По това досъдебно производство Божанов не е привлечен като обвиняем до момента. Но са разпитани свидетели, назначени са експертизи и са присъединени записи от съдебни заседания. Разследването буквално е било приключило и е предстояло повдигане на обвинение на Мартин Божанов, изясни Илиев.