40-годишен мъж е бил задържан в землището на с. Дервишка могила, след като превозвал 10 нелегални мигранти от Сирия. От Районната прокуратура в Хасково съобщават, че мъжът с инициали К.Т. е привлечен като обвиняем от Териториално отделение-Свиленград.

Деянието е извършено чрез използване на лек автомобил с българска регистрация и едно от лицата е ненавършило 16-годишна възраст.

На 17 декември 2022 г. около 20:30 ч. по третокласен път в землището на с. Мустрак, общ. Свиленград, полицейски служители от РУ - Свиленград спрели за проверка лек автомобил марка "Ауди" с българска регистрация. Лекият автомобил управлявал К.Т.

В колата пътували шестима мъже, граждани на Сирия без документи за самоличност. Извършена била проверка на автомобила, при която в багажника били открити още четирима сирийски граждани без документи за самоличност.

Водачът на автомобила К.Т. трябвало да транспортира групата до гр. София, за което щял да получи възнаграждение - имотна облага.

Обвиняемият К.Т. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор. И в момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура - Хасково - Териториално отделение - Харманли.