28-годишен афганистански гражданин е бил задържан след гонка с полицията в Бургас, докато превозвал 28 нелегални мигранти, сред които бременни жени и деца, в микробус "Мерцедес Вито".

В 16.01 ч. в Областната дирекция на МВР в Бургас постъпил сигнал от Регионалната дирекция на "Гранична полиция" за това, че автомобил със софийска регистрация не е спрял на сигнал със стоп-палка на контролно-пропускателния пункт "Пода". Вместо това продължил в посока Бургас и започнало преследване. 

"Мерцедесът" бил засечен в района на пътен възел "Трапезица", като след като навлязъл в глуха улица в комплекс "Братя Миладинови" до бл. 47. Водачът и пътниците са задържани, като е констатирано, че автомобилът е управляван от 28-годишен афганистански гражданин.

В "Мерцедес"-а имало общо 28 нелегални мигранти, от които 12 мъже, седем жени (две от които бременни) и девет деца на различна възраст.

Бременните жени са били прегледани от екип на Центъра на спешна медицинска помощ и са откарани в болницата в Бургас, където са настанени в отделение "Патология". Заедно с тях е настанено и дете - дъщерята на една от бременните жени.

По случая е образувано досъдебно производство.

Снимка: ОД на МВР в Бургас