Стотици килограми кокаин бяха задържани тази вечер при спецоперация на МВР и прокуратурата до столичната зеленчукова борса "Слатина".

Скъпият наркотик е бил импрегниран в кашони, които са били натоварени в камион, превозващ цитрусови плодове. На още едно място край София също са открити такива кашони, напоени с дрогата, която след това се извлича по специална технология. Най-вероятно кокаинът е с високо качество, но предстоят експертизи.

Снимка: Dir.bg

"Има трима задържани. Единият от тях е бивш шеф на Агенция "Митници". Плодовете са от страна извън Европейския съюз. Преминали са през почти целия съюз", съобщи на място главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който помоли да не бъде питан за имена.

Снимка: Dir.bg

"Равностойността на този кокаин е в милиони в евро, сигурен съм, че така ще се окаже накрая. Колегите работят много сериозно. Осъществяват връзка с партньорски служби", добави главният прокурор Иван Гешев, който също дойде на мястото.

Той изтъкна, че днес е "един добър и тежък ден" за българските служби за сигурност и пореден пример, че в последните години МВР и държавното обвинение работят като добре смазана машина.

Гешев допълни, че службите знаят кой е получател на пратката. Повече информация обаче ще бъде дадена утре.