Алексей Петров е имал обичаен маршрут за разходка в Драгалевци и е бил с негова позната. Бил е и с охрана - трима души, проучваме маршрута на движение и събираме доказателства. Това съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Петър Тодоров във връзка с покушението срещу бившия съветник в ДАНС.

Той допълни, че е сформиран оперативен щаб, в който са включени експерти от различни структури на МВР.

"Прави се оглед от всички необходими специалисти, които да дадат отговор на въпросите - с какво е стреляно, колко изстрела са произведени", каза още Тодоров. 

Според първите данни от огледа на мястото на убийството, стрелбата е станала в гориста местност в близост до пътека. 

Градският прокурор на София Илияна Кирилова уточни, че разследването се ръководи от СГП, а директорът на столичната полиция Любомир Николов добави, че очевидците на стрелбата - гардовете на Петров, ще бъдат разпитани. 

"В момента целият ресурс на СДВР е мобилизиран в извършване на заградителни действия и установяване на евентуалния извършител", каза още той.

По думите на Николов разследването на убийството все още е на твърде ранен етап, за да бъдат изграждани версии и да се коментира евентуални заподозрени.

Снимка: Bulphoto

Сигналът за стрелбата е подаден в 12:20 часа, съобщиха от МВР. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена жена. По неофициални данни стрелецът е бил с маска и е застрелял Петров в главата, като бившият съветник в ДАНС бил без бронежилетка.

Простреляната 48-годишна жена е транспортирана в "Пирогов", където е вкарана по спешност в операционната. Тя е с огнестрелна рана в гърдите и състоянието й е тежко. По неофициална информация ранената се казва Мирослава. 

Снимка: БТА