Екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност"(ГДБОП) и Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) установиха престъпната схема за търговия с химически вещества и изпиране на генерирания финансов ресурс, съобщиха от пресцентъра на МВР.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>>

Специализираната операция е реализирана на 25 юни на територията на област Перник, под наблюдението на окръжната прокуратура. Действията са осъществени от служители на ГДБОП и ДАНС във връзка с разкриването на престъпна дейност, свързана с изпиране на пари и незаконна схема за търговия с анаболи, хормони на растежа, стероиди и други хранителни добавки в химически субстанции с неясен произход.

В хода на разследването е установен лидерът на престъпната схема.

Снимка: МВР

Предприети са претърсвания на адреси и автомобили, допълват от МВР. Намерени са голямо количество кафяви шишета с капсули, кашони с надписи с имена на добавки във вид на бяло прахообразно вещество, кутии с неидентифициран прах, пликове с бели таблетки, множество различни по вид празни шишета, капачки и самозалепващи се етикети, пресовъчна машина с принадлежности към нея, електронна везна, мобилни телефони, компютри, златни и сребърни кюлчета, оръжия и боеприпаси.

Иззети са и полицейска палка, бронежилетка с надпис "Police" и светлоотразителна жилетка с надпис "Пътна полиция".

Работата по воденото по чл. 253 от НК разследване (за пране на пари - бел. ред.) продължава под надзора на прокуратурата, в рамките на действията ще се изяснява за къде и по какъв начин са доставяни пратките, посочват от МВР.