Експертизи бавели финала на разследването за смъртта на детето на транспортния министър Ивайло Московски. Това стана ясно от думите на директора на националното следствие Борислав Сарафов по време на отчета му за дейността на службата през първото шестмесечие.

4-годишният Кристиян Московски почина на 2 февруари следобяд, след като моторната шейна, управлявана от баща му, се ударила в дърво. Семейството на транспортния министър почивало на Боровец, а Московски и синът му се возели на моторна шейна в района на хижа "Чакър войвода". По-късно от МВР-София съобщиха, че най-вероятната причина за инцидента е неравност на трасето за моторни шейни.

По-разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров разследването за причиняване на смърт по непредпазливост на малолетно дете бе прехвърлено от Окръжната прокуратура в София на Националната следствена служба. 

Борислав Сарафов допълни, че екипът от следователи, ръководени от заместник-директора на следствието Магдален Маринов, е направил огледи и възложил експертизи, чийто резултат все още не е ясен.

Шефът на НСлС не се ангажира със срокове кога ще приключи разследването.