Мъж и жена бяха арестувани в Испания, след като бижута и часовници на стойност почти 10 милиона долара бяха откраднати от летището в Барселона, предаде ДПА.

Обирът бе извършен вчера, когато куфар, съдържащ ценностите, е бил откраднат при опашка при гишето за чекиране на авиокомпания Emirates на T1, на летище Прат, съобщават испански медии, като се позовават на полицията.

Жертвите на обира бързо се свързали с агентите, които прегледали охранителните камери на летището. Те са засекли момента на кражбата на чантата и как крадците са избягали с тъмносин "Форд Фокус" под наем. Камерите на летището са уловили и регистрационния номер на автомобила. Двойката била преследвана в продължение на повече от 100 километра, преди да бъде спряна непосредствено преди френската граница.

Куфарът, в който е имало пръстен за 4 милиона долара и хиляди долари в брой, е принадлежал на руско семейство, което се чекирало за полет за Абу Даби.

Оценките по време на грабежа често са тясно свързани с изявлението на жертвата, отбелязват испанския в. El Pais. Миналата година крадци в Барселона откраднаха часовник, за който първоначално се смяташе, че е оценен на 800 000 евро. Това беше златен Bing Bang модел Hublot и собственикът му увери, че е на тази цена. По-късно Mossos потвърдиха, че парчето струва 43 000.