Сигнал за постъпили в болнично заведение двама мъже на 42 и 45 години с прободни рани е бил получен в полицията малко след 18 часа тази вечер. По данни на пострадалите, на кръстовището на булевардите "Никола Габровски" и "Г.М. Димитров" възникнал скандал между тях и пресичащ мъж, който ги нападнал и им нанесъл нараняванията, съобщиха от МВР.

По първоначална информация спречкването е станало заради пресичане на пешеходна пътека. Двама мъже, за които се твърди, че са криминално проявени, са били в автомобил. Те били нападнати по време на спречкването от друг мъж, който имал нож и успял дори да ги нарани. Мъжете са в болница "Св. Анна".

Потърпевшите сами се придвижили до болницата, където са настанени за лечение.

Столични полицаи са предприети действия по издирването на извършителя. Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата по случая продължава.

От болница "Св. Анна" съобщиха, че и двамата са с опасност за живота. Единият е намушкан в корема, а другият в корема и рамото. Към момента (20,30 ч.) в Клиника по хирургия на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД текат операциите и на двамата пациенти.

Във 21 ч. в Клиника по хирургия са приключили операциите на двамата мъже, съобщиха от болницата. И двамата са стабилизирани и хоспитализирани в КАИЛ на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД.

При единият пациент порезната рана в областта на корема е била с дълбочина повече от 10 сантиметра. При другият пациент нараняването в областта на корема също е било сериозно. И двамата са били с по-леки порезни рани в областта на раменете.