Полицията в Разград задържа двама мъже, подхвърлили змия на гишето във фронт-офиса на Община Разград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Сигналът за инцидента е подаден от кмета Добрин Добрев около 17 часа днес.

Двама неизвестни са влезли във фронт-офиса в сградата на общината и подхвърлили змия на гишето. Служителките изпаднали в шок и малко по-късно уведомили градоначалника.

По разпореждане на директора на ОДМВР старши комисар Диян Симеонов са предприети незабавни действия по издирване на извършителите. Криминалистите установили, че това са 44-годишен криминално проявен и осъждан мъж и негов 39-годишен приятел. Двамата са задържани и срещу тях е образувано досъдебно производство.

Специалистът по връзки с обществеността на общината Радка Минчева заяви пред БТА, че не могат да си обяснят кое е предизвикало това поведение на двамата мъже.

"Добросъвестното отношение към работата и вежливото отношение към гражданите са основни изисквания към служителите в Общинска администрация, но ръководството на Община Разград както има изисквания към служителите си, така и смята за принципен въпрос тяхната защита от какъвто и да е вид посегателства", съобщиха от общинската администрация по повод инцидента.

Оттам посочват, че служители в Общинска администрация - Разград неведнъж са били потърпевши от непристойно и грубо поведение от страна на граждани, посетили сградата на общината за различни видове административни услуги. "Последният случай с хвърлянето на змия във фронт офис на Община Разград преля чашата на търпението със своята арогантност, затова се наложи да сигнализираме органите на реда", заявиха от общинската администрация. От местната управа изказват благодарност за бързата и адекватна реакция на Областната дирекция на МВР в Разград и изразяват надежда на справедлива санкция и от страна на правораздавателните органи.

Ръководството на Община Разград няма да толерира подобно поведение и апелира гражданите да покажат съпричастност и да подкрепят хората, които полагат усилия, за да получат те ефективно и бързо административно обслужване, хората, които си вършат съвестно работата, допълват от общината.