Неправоспособен водач на 52 години от Брегово два пъти в рамките на два дни е хванат да шофира лек автомобил след употреба на алкохол. Той е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) - Видин.

На 25 август около 22:45 часа в с. Тополовец полицейски служител подал сигнал със стоп палка за спиране на водач на "Пежо" с монтанска регистрация. Шофьорът не спира и ускорява скоростта. Полицейски екип последва колата и към 23:00 часа водачът е засечен в с. Пешаково. При теста с дрегер пробата му отчита 1.65 промила наличие на алкохол. Той е съпроводен до Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) във Видин, където отказва да даде кръвна проба. Регистрационните табели на автомобила - собственост на 48-годишна жена, са били свалени, уточняват от полицията.

Ден по-късно в с. Пешаково полицейски служители отново засекли мъжа да шофира същия автомобил без регистрационни номера. При тестване с дрегер пробата му отчела 1.41 промила. Водачът е отказал да даде кръвна проба в ЦСМП-Видин, допълват от ОДМВР.

По двата случая са образувани бързи производства.