Пиян и дрогиран шофьор е загубил управление върху автомобила, качил се е на тротоара в Китен и е блъснал шест деца от Лом. Три от момичетата са болница, другите са прегледани и изписани.

Инцидентът е станал 20,55 часа снощи около почивна база "Морско утро". Младият шофьор на BMW 320 със софийска регистрация самостоятелно е катастрофирал, като на десен завой е загубил управление над колата и се качил на тротоара, налетял на пешеходците, а автомобилът се преобърнал по таван, съобщиха от полицията в Бургас.  В автомобила имало още двама пътника.

За щастие никое от пострадалите момичета на възраст между 15 и 18 години не е ранено сериозно. Две от момичетата, които остават в болницата са с травматичен шок, а едното има счупен шиен прешлен, по първоначална информация.

Веднага след катастрофата Даниел С. на 31 години е бил изпробван с дрегер, който отчел 0,92 промила алкохол в кръвта му. Софиянецът е тестван и за наркотици, при което спец апарат отчел положителна проба за амфетамин. 31-годишният Даниел С., който е шофьор с девет-годишен стаж, е арестуван за 24 часа.