7-годишно дете е живяло повече от година в нечовешки условия. То е било принуждавано да спи върху дъски в кокошарник в имота на пастрока си. Там е получавало и храна. Това твърдят граждани, подали сигнал за случая от Врачанско до NOVA

Социален работник e заявил пред медията, че не е потвърдено дали детето е живяло година и половина в постройката извън къщата, но е потвърдено, че то действително е оставяно без надзор от майка му и нейния партньор, както и че условията, в които е живяло, са потресаващи.

Детето е казало, че рядко се храни, а храната му се е подавала през прозореца на пристройката. Там не е имало и дрехи.

От училището на 7-годишното дете са подали противоречива информация. Оттам са заявили, че детето е споделяло, че е бито от пастрока си, но се е допускало, че то може да преувеличава.

Социалните работници продължават да проучват ситуацията с информация от различни източници. В момента то е настанено в семейството на роднини.

Наблюдаващият прокурор по случая съобщи, че пастрокът вече е привлечен като обвиняем и в момента се намира в следствения арест. Грозят го от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Малко по-късно от Апелативната прокуратура в София съобщиха, че Районната прокуратура във Враца ръководи разследване за извършено престъпление спрямо 7-годишно момиче в условията на домашно насилие.

Извършен е оглед на местопроизшествието - частен имот в село в община Мизия, област Враца, проведени са разпити на пострадалата и свидетели.

На този етап от разследването са събрани доказателства за това, че 31-годишният пастрок принудил детето да живее и спи в селскостопанска постройка, употребявайки сила и заплахи, посочват от обвинението.

Мъжът нанесъл побой на момиченцето, душил го и му налагал наказание.

Установено е, че детето е затваряно многократно в помещение без дневна светлина, спяло е на дървена дъска, поставена върху автомобилни гуми, давана му е храна един път дневно.

В момента се установява съпричастността към деянието на други хора, в това число и майката.

Пострадалото дете е изведено със съдействието на представителите на социалните институции.