Обвинението, повдигнато на дъщерята на Димитър Желязков - Митьо Очите е за участие в организирана престъпна група, за чийто лидер разследващите сочат именно него. Самата Станислава Желязкова обаче твърди, че все още не знае в какво точно я обвиняват и какви са доказателствата срещу нея, съобщи bTV.

През февруари самият Митьо Очите каза пред журналисти в съда, където се гледаше мярката му за неотклонение:

"Много несериозно ми звучи това обвинение. Дори сега разбрах, че обвиняват и дъщеря ми. Как може такова... тя е майка. Преди шест месеца роди".

"Намериха човек, който е лъжесвидетел, директно лъже. А този същият септември месец е задържан за шеф на организирана престъпна група, намерили са растения в него, в групата му, пари, наркотици. Той казва, че е денонощно с баща ми. Притеснявам се, че той не е добре здравословно. Че не го пускат дори и на лекар. Нали говорим за една хуманност - да отидат, да го прегледат", каза сега Станислава.

Станислава успяла да се види с баща си след екстрадирането му от Турция. Тогава говорили и за делото срещу него.

След стрелбата срещу Очите в Слънчев бряг през 2016 г. Станислава и мъжът до нея - Велислав, бяха разпитани от полицията. Тя твърди, че не познава подсъдимите.

"Виждали сме ги в комплекса, но категорично нямаме нищо общо. Предполагам, че те му направиха засада, докато той отива да вечеря. Това са моите предположения. Той не помни много. Помни, че отишъл на вечеря, оттам много неща му се губят. Аз имах таксиметрова компания, в момента не се занимавам, защото имам бебе на 6 месеца и преди да родя, продадох фирмата си. Сега съм по майчинство и си гледам бебето", заяви още Станислава.