Налджиев е работел в екип, който трябвало да дебне Алексей Петров, но бил уличен в двойна игра и напуснал доброволно, съобщава в. "Труд".  Колеги на Налджиев знаели, че преди 2-3 години той изнасял информация за лидера на РЗС Яне Янев. Но едва преди 20-ина дни от спецекипа решили тайно да проверят съотборника си и засекли негови канали, по които информация, събирана за Алексей Петров, стигала до самия Петров. От Налджиев били поискани обяснения по няколко конкретни въпроса. Той не искал да отговори и подал молба за доброволно напускане.

Налджиев е бивш офицер от Националната служба за сигурност (НСС). През 2002 г. е назначен за шеф на РПУ-Петрич, след като се разбира, че в граничния район цари хаос. Остава на този пост до септември 2005 г. и по негови думи се превръща в най-атакувания и най-проверяван полицейски шеф на Петрич. Напуска, защото е разписана молбата му да се върне в контраразузнаването, а след 1 януари 2008 г. НСС влиза в състава на ДАНС. На последните местни избори съпругата на Налджиев - Снежана, била на второ място в листата за общински съветници на РЗС, но според Яне Янев се отказала, за да не обвинят съпруга й в политически пристрастия.

Налджиева има регистрирана еднолична фирма през 2002 г. в Петрич, сочи справка в системата ДАКСИ. По непотвърдена информация тези дни в ДАНС са подали рапорти за напускане още трима агенти, но не по причина, че са засечени във връзки с “Октопода”.