Видинчанин подаде сигнал за поредно изборно нарушение. Във видеоклип, направен от него в на деня на вота, се вижда как мъж гласува няколко пъти - дават му бюлетини, той ги попълва и ги пуска в урната. 

Случаят е от 72-а секция във видинския квартал "Нов път". Автор на клипа е членът на комисията Кольо Петров от ИТН, който твърди, че малко по-късно е бил пребит от петима мъже. Получил е и заплахи за живота си, разказа той пред Нова тв.

"Всички минаха по няколко пъти да пускат бюлетините и да гласуват в стаичката. Дори имаше и хора - по двама влизаха в стаичката за гласуване", заяви Петров.

"Влязоха петима да ме бият поради причината, че ги снимах как вкарват бюлетини в урната. И реших да ги снимам, щото те няколко пъти - един човек пуска, втори път пак, трети път...по няколко пъти един и същи човек пуска по 10-15 бюлетини. И аз им направих забележка, те казаха да си затворим очите и да не приказвам много, че ще ме набият. И аз казах: "Добре", и започнах да ги снимам", разказва пред БНТ мъжът.

Кольо Петров информира кандидата за кмет на партията Милен Милчев, който от своя страна подава жалби в ОИК и информира и ЦИК. Към нея Милчев прилага и трите кратки видеа на случилото се. ОИК препраща за проверка жалбата към Прокуратурата, с мотива, че не е разследващ орган, пише "Фокус".

Според Милчев, биячите, по думите на Петров, са "хора с прякори Сотир, Богата и Стефан", и по-късно са задържани от полицията.

Трима са задържани, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. Образувани са две преписки - по сигнали за нанесен побой и нарушение на изборното законодателство.

Проверките са докладвани и се очаква прокуратурата днес да ги преобразува в досъдебни производства, съобщиха от Обласната дирекция на МВР във Видин.