Бус с мигранти катастрофира при влизане в Брезник при опит да избяга от полицияата, има пострадали.

Инцидентът е станал около 12 часа на улица "Андрей Михайлов", на входа на града. В превозното средство са пътували около 30 души. Предполага се, че хората са от афганистански произход, съобщиха от ОД на МВР - Перник.

Шофьорът на превозното средство със софийска регистрация не се е подчинил на полицейско разпореждане да спре и тръгнал да бяга. Загубил е контрол над автомобила и е паднал в дерето на реката. При опит бусът да бъде спрян патрулната кола леко е ударена, предаде Zapadno.com.

Вижте снимки >>

"Страничната врата беше затисната и се наложи да вляза през прозореца. Вътре видях двама, които не мърдаха, проверих дали са живи. Наложи се да разбием задната врата, за да ги извадим", разказа очевидец пред NOVA.

След инцидента водачът на буса е избягал и все още се издирва. Част от мигрантите също успяват да избягат, но по-късно са заловени от полицаи и случайно минаващи хора.

19 души са закарани с линейка в болница в Перник, други двама - в "Пирогов" в София. Останалите са отведени в полицейското управление в Брезник.

На входа на Брезник има засилено полицейско присъствие.

Междувременно проблем се оказа изваждането на буса от дерето.